Прогрес. Заедно!

gamification-1280x720.jpg

Игровизация – Къде се използва?

Игровизацията (Gamification) се случва, когато прилагаме механиката на играта в произволна ситуация, за да подтикне всеки, който е замесен в нея, да участва в постигането на желана цел. 

 

Игри на глада (за повече от всичко)

 

В последно време игрите ни заливат буквално отвсякъде. Мобилните устройства значително помагат за това, но истината е, че има приложения на игровизацията, които далеч надхвърлят идеята да си „поиграем“.

 

Учебен процес
Kaplan University е обогатил преподаването с допълнителни предизвикателства и трофеи, които са довели до по-високи оценки и по-малко незавършили учебната година.

Доброволчество
Evoke е образователна игра, която насърчава младежта да развива иновативни решения за световни проблеми като глада и бедността. Тя е разработена от Световната Банка и на практика е интензивен курс за промяна на света.

 

Реализация на проекти
От DevHub добавят на платформата си за онлайн управление на проекти няколко игрови елемента. Резултатът изненадва дори тях самите и от 10% реализираните проекти се качват на 80%.

Мотивиране
Proof е елементарна апликация, която се нуждае от доказателство, че нещо е свършено, за да ви отличи пред приятели и конкурентни. Лек и забавен начин да направите каквото е нужно.

 

Лоялна клиентела
Нисан успяват да внедрят игра, базирана на това как собствениците на Nissan Leaf управляват колата си. Според критериите, избрани от компанията, шофьорите се класифицират и получават награди.

Социална отговорност
Terra Poo Wifi е елегантен начин за справяне с изпражненията от домашни животни на публични места. Срещу торбички с продукцията на животинчето собствениците могат да получат безплатни минути за интернет

Това са само част от примерите и от възможностите за игровизиране на средата, в която се развива ежедневието ни, работата ни, почивката ни или нещо друго. Обаче независимо от примера, който ще ви предоставим, изводът изглежда е един и същ – възможността да играем ни показва пътя за по-лесно постигане на целите, които сами сме си поставили.