Прогрес. Заедно!

code-820275_1920.jpg

Дигитализация

Интернет и мобилните устройства навлизат все повече в живота ни и променят света около нас и нас самите. Въпросът е как ние насочваме тази промяна

Дигитализация > Определение

 

Какво означава дигитализацията

 

Мобилният интернет направи революция в начина ни на живот. Благодарение на смартфоните разполагаме с широк избор от неизчерпаеми ресурси на върха на пръстите ни в реално време независимо къде сме. Мобилните устройства ни забавляват, информират, сближават ни, направляват ни, тренират ни, предугаждат нуждите ни и ни предлагат изгодни оферти. Те дешифрират околната среда за нас и ни предоставят средства, за да сме подготвени и по-ефективни.

 

 

Три са основните тенденции в начина, по който умните ни устройства работят за нас. 

• Първи са апликациите, които ни помагат да научим повече за света около нас. Коя е тази песен? Какво е това дърво? Как се превежда това изречение? 

• Втори са приложенията, които се грижат за нас и които правят света по-сигурно място. Те проследяват показателите за здравето и сигурността ни. По този начин помагат, когато се лекуваме, шофираме или спортуваме.

• Трети са тези, които ни направляват в съвременния сложен свят и ни съпътстват по житейския ни път. Използваме ги да открием нови приятели, нови културни събития, нови дейности, нови стоки и т.н.

 

 

Сложно е да съберем дигитализация в едно изречение, тъй като тя е далеч по-всеобхватна от интернет и смартфоните. Но ако наистина потърсим просто определение, то не трябва да търсим далеч. Дигитализацията е възможността да правим всичко това, което вече е познато на човечеството, но виртуално, неогрничено и навсякъде.